időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Advent fehérben: varázslatos otthon a Mecsekben

Forrás: Lakáskultúra
2021.11.24. 14:43

A karácsony közeledtével egy varázslatos díszbe öltözött, több mint százéves orfűi ház dekorációjával idézzük meg az ünnep hangulatát.

A házat felújított állapotban vásárolták meg Heniék, ám a hagyományos elrendezésű épület nem felelt meg teljesen az igényeiknek. Óriási vehemenciával vetették bele magukat az átépítésbe, azonban gyorsan világossá vált: ha egy dologhoz hozzányúlnak, rögtön valami mást is meg kell változtatni  – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

– Jól nézett ki a felújítás előtt is – mondja a háziasszony –, de a hangulat nem volt az igazi. Mi alapvetően a nagy, átlátható, levegős tereket szeretjük, és az eredeti beosztás mellett erről le kellett volna mondanunk.

Fotó: Pixabay

Elképzeléseikkel építészirodához fordultak, a megbeszélések során pedig hamarosan körvonalazódott a megoldás: egy egybenyitott nappali-étkező-konyha kialakítása. Végül majdnem minden falat megmozgattak, mire megszületett a jelenlegi elrendezés.

– Itt akkor is kényelmesen elférünk, ha sok embert látunk vendégül egyszerre – mutatja Heni a hatalmas étkezőt. A falak mozgatása lehetővé tette, hogy létrehozzanak egy új fürdőszobát, és egy plusz-WC-t, a régi burkolatokat pedig teljesen lecserélték.

– Ugyan a bejáratnál és a konyhában szép régi padlólapok voltak, de különböző darabokat használtak, és engem kreatív szakemberként zavart az összevisszaság – magyarázza a háziasszony.

A házról készült képekért látogasson el a Lakáskultúra oldalára!