időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Komplett nappalit rendezett be kis kedvenceinek egy sürgősségi orvos

Forrás: Lakáskultúra
2021.11.04. 15:14
borítókép

Méretarányos kutyanappalit rendezett be három kutyája számára a köztiszteletben álló doktor úr.

Méretarányos kutyanappalit rendezett be három tacskója számára a köztiszteletben álló doktor úr, aki munkaidejében emberéleteket ment. Szinte hihetetlen, de ebben a cuki szobában minden a kutyusok boldogságáról szól – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A kutyanappali megálmodója a sürgősségi orvosként dolgozó Ben Mazer a hatalmas amerikai nagyvárosban, Atlantában él.

Az aranyszívű doki le sem tagadhatná, hogy él hal három tacskójáért: olyan lakosztályt rittyentett a kedvencei számára, hogy az egészen elképesztő! A kutyanappali elrendezéséről és lakóiról videókat posztolt a TikTok-on, mondanunk sem kell néhány napon belül ő lett az internet sztárja – no és a három boldog eb: Peaches, Challah és Mitzi. Kukkants be a kutyusok birodalmába, kattints az alábbi videóra:

A gazdi küldetése: legyen boldog a kutya!

Ben az egyik videójában elmondja, hogy a szuperkényelmes kutyabirodalom kialakítása azért volt számára fontos, mert meglehetősen sokat dolgozik. Biztos szeretett volna lenni abban, hogy míg távol van, kedvencei a legnagyobb biztonságban és kényelemben várják őt haza. Azt mondja, hogy az általa teremtett körülmények elégedetté és boldoggá teszik a kutyáit, márpedig neki gazdiként ez a legfőbb küldetése. Úgy tűnik, életének ezt a részét Ben ugyanolyan komolyan veszi, mint a hivatását – minden tiszteletünk!

Érdemes egy pillantást vetni arra az idillre, amikor a kutyusok este nyugovóra térnek. Hangulatvilágítás, elektromos álkandalló, háttértévézés: totál relaxban mindenki:

Kutyakanapéval kezdődött…

„Első körben annyit szerettem volna elérni, hogy ne az egész lakásban tomboljanak a tacsik, míg én dolgozom, tehát eleve kijelöltem számukra egy szobát. Aztán megláttam a kutyakanapékat egy üzletben és rögtön hármat vettem, hiszen hárman vannak. Utána szép lassan jött a többi berendezési tárgy…”- nyilatkozta a Business Insider-nek adott interjúban az elkötelezett gazdi.

Ben egyébként kapott már hideget, meleget az igényes kialakítás miatt, de ő állítja, hogy nem pusztán a maga hóbortja miatt lett ennyire tip-top a végeredmény, hiszen mindvégig Peaches, Challah, Mitzi szempontjait tartotta szem előtt. „Például azt olvastam egy szaklapban, hogy a kutyák leginkább a kék és a sárga színt érzékelik, ezért ezek az árnyalatok köszönnek vissza a fekhelyeken, a szőnyegen és a kutyanappali több brendezési tárgyán is. Az egyik kanapé azért lett szürke, mert így az én szobám berendezéséhez is passzol az enteriőr” – magyarázta a doki.

Gyakran kérdezik Bentől, hogy szokott-e vita lenni az ügyben, hogy melyik kutya melyik kanapén lustálkodhat. “Egyáltalán nem akarják egymást kitúrni. Annyira nagy az összetartás, hogy gyakran hármasban pihiznek, pedig így sokkal kisebb a helyük…”

Működő mini televízió, salátástál és bababútorok

Lássuk, mi minden egyéb teszi még komfortossá a három tacsi életét! A kényelmes kanapékon kívül mini asztalka, működő televíziókészülék, könyvespolc és néhány állólámpa képezi a berendezést, de néhány egészen extra holmi is hozzájárul a tökéletes hangulathoz.

Ben igyekezett a tacsik méretéhez igazodni, több darabot gyerekbútorként vagy fürdőszobai kiegészítőként vásárolt, csak egy kicsit változtatott rajtuk: lábat illesztett vagy lecserélt, felületet átfestett stb…    Miután a miniatűr tévét is beszerezte, már tudta, hogy addig nem áll le, míg el nem készül a komplett kutyanappali.

Ha már belevágott, legyen tökéletes!

„Mivel a kanapék retró-stílusúak, ezért ezekhez igazítottam minden mást berendezési tárgyat. Ráadásul mikor föltettem az első TikTok-videót, nagyon sok tanácsot kaptam az internetezőktől is, például, hogy ha már ennyire menő a kutyanappali, simán beleillene a képbe néhány dísztárgy is, igazuk volt” – Ben ekkor emelte mesterfokra a lakberendezést.

Ha érdekli, hogyan dekorálta az orvos a kedvencei szobáját, vagy hogyan zajlott náluk a Halloween, olvassa el a teljes cikket a Lakáskultúra oldalán!