időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

November a Griff Pagonyban: Stílusos előszobák

Forrás: Lakáskultúra
2021.11.25. 08:12

Kétségtelenül kellemesebb megérkezni egy esztétikus előszobába, de induláskor is fontos, hogy egy rendezett teret hagyjunk magunk mögött. Ne azzal a tudattal teljen a napunk, mekkora felfordulás vár otthon.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos szerepe van az első benyomásnak egy lakás vagy ház esetében. Nem csak a vendégeinknek, de saját lelkünknek is jóleső érzés, ha az otthonunkban töltött első és utolsó pillanatot is egy harmonikus helyiségben töltjük. Ezért a Griff Pagony előterében az év minden hónapjában van egy virágcsokor, legyen az selyem és/vagy szárazvirágokból, kerti vágottvirágokból, vagy csak friss zöld ágakból – írja a Lakáskultúra.

Fotó: Bánhalmi Attila/Lakáskultúra

Elég általános, hogy méret tekintetében nem bánnak bőkezűen az építészek a lakások előszobáival. Ennek ellenére temérdek praktikus dolognak kell itt helyet szorítanunk mielőtt a szépségével is foglalkozhatnánk. Cipőknek, kabátoknak, táskáknak, kulcsoknak, esernyőknek. Valamint jól jön még egy nagy tükör és egy ülőalkalmatosság is. Még felsorolni is sok! Így nem kis feladat, hogy ezt igényesen oldjuk meg és dekorációnak is jusson hely.

Fotó: Bánhalmi Attila/Lakáskultúra

Ha előrelátóan tervezünk, akkor a számos hasznos tárgy is bírhat dekorációs értékkel

Egy izgalmas szövet a széken, egy bravúros lámpa, egy impozáns keret a tükrön vagy egy szép asztal, és az unalmas szobából máris figyelemfelkeltő tér válik.

Fotó: Bánhalmi Attila/Lakáskultúra

 

Mint a lakás egyéb területein, itt is fontos, hogy olyan falszínt válasszunk, ami majd harmonizál a bútorokkal és a kiegészítőkkel. Ebben a helyiségben lehetünk bátrabbak a színekkel. Oly rövid ideig tartózkodunk itt a nap folyamán, hogy egy merészebb tapétát, vagy falszínt sem fogunk hamar megunni. Ez a helyzet a fürdőszobák esetében is.

Jó, ha az előszobában, vagy közvetlen közelében van cipősszekrény is, kivéve, ha egy távolabbi gardróbszobában akarjuk ezeket tartani.

A kabátokkal is hasonló a helyzet. Mindenképp legyen itt szekrény, vagy fogas, hogy elférjen a család aznapi kabátja, jó esetben egy-két vendégé is. A többi pedig kerülhet távolabbi szekrényekbe. Sálak, sapkák, kesztyűk tárolására egy stílusos kosár, vagy doboz is alkalmas, ha nem jut hely fiókoknak.

Ha akad hely, tartsunk elöl pár számunkra kedves ruha kiegészítőt, ami színében jól illeszkedik ide

Ha marad olyan falfelületünk, amit nem tudunk ajtók, vagy a közlekedés miatt szekrényekkel, fogasokkal beépíteni, ne csüggedjünk, mert így lesz helyünk képeknek. Ezeket nézve elkalandozhatunk mi is és vendégeink is öltözés közben.

Tegyünk fel minél többet, ami a kialakított miliőbe passzol

Olyan képeknek is tökéletes hely az előszoba, amik más szobába nem passzolnak, de nincs szívünk a fiók mélyére száműzni őket. Ügyeljünk rá, hogy ízléses, egymáshoz illő képkereteket használjunk, mert egy gyengébb képből is válhat pazar dekoráció egy jól megválasztott keretben, de ennek ellentéte is igaz, egy nagyszerű alkotás is nyújthat középszerű látványt rossz környezetben.

A teljes cikk, benne egy isteni citrom marmelád-recepttel ITT érhető el.