időjárás -2°C Mária 2021. December 8.
logo

Vidám ünnepvárás: rendhagyó dekorációs ötletek adventre

Forrás: Lakáskultúra
2021.11.25. 13:00

A klasszikustól eltérő stílusban is feldíszíthetjük a lakást az ünnepvárás időszakára. A színek és egy kis humor feldobja a sötét téli estéket!

A lakáskultúra.hu cikkéből eredeti ötleteket ismerhetünk meg, ha a klasszikustól eltérő stílusban és egy kis humorral fűszerezve díszítenénk fel otthonunkat az ünnepvárás idejére.

Ágakból adventi naptár

Minden napra egy meglepetés: egy masszív, szép formájú faágra is fellógathatjuk a karácsonyig tartó időszak ajándékait. Csomagolhatjuk őket színes papírokba, dobozkákba vagy apró ajándéktasakokba. Ne felejtsük el róluk a számokat! Hajtogatott papírdíszeket, só-liszt gyurma figurákat, krétafestékkel színezett gömböket is aggathatunk rá.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Koszorú másképp

Idén valami izgalmasabb, rendhagyóbb adventi koszorúra vágyunk? Néhány dekoratív tömbgyertya, négy számozott gyertyatartó, és már készen is vagyunk!

A vacsora tálalva

A terítésnél is bátran nyúljunk a színekhez! A megszokott étkészletünknek azonnal új külsőt adhat néhány neonrészlet: akár egy neonszínű szalag, akár a vászonszalvéta díszítése, az asztaldekoráció és a gyertyák árnyalatai is sokat dobhatnak az étkezések hangulatán.

Tálcán kínálva

Akár asztaldekorációként is készíthetünk adventi naptárat: egy mutatós kerámiaedény közepére halmozzuk fel a megszámozott dobozkákat, amelyekbe különféle meglepetéseket, édességeket rejtettünk előzőleg. A dobozokat díszíthetjük matricákkal, szalagokkal vagy akár saját kezűleg rajzolva is.

Kopogtató tarka gömbökből

Csillogó szalagok és élénk színekben pompázó karácsonyi gömbök felhasználásával roppant egyszerűen készíthetünk a szokványostól eltérő ajtódíszt. A tradicionális koszorú formát és a fenyőágakat mellőző modern ünnepi dekorációnál a kevésbé törékeny műanyag gömböket részesítsük előnyben!