időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Zseniális karácsonyi csomagolás: hangsúly a masnin!

Forrás: Lakáskultúra
2021.11.23. 13:56

Megint csak kiderül, hogy az egyszerű megoldások a legjobbak! A csinos csomagolás nem sok pénz, hanem jó ötlet és jó ízlés kérdése.

Ha egyszerű, natúr papírba csomagoljuk ajándékainkat, ízléses, egységes lesz a karácsonyfa alatt az összkép. Ha pedig egy valamilyen extrával toldjuk meg a dolgot, igazán csinosak lesznek a csomagjaink – írja a Lakáskultúra.

csomagolás
Idén karácsonykor a natúr színek tarolnak csomagolás terén is (Fotó: Lakáskultúra archívum)

Választhatunk örökzöldeket, esetleg valamilyen tartós dekorációt. Vagy akár masnit – bár ez utóbbi nem feltétlenül olcsó mulatság, főleg, ha több is kell belőle.

Az ötletet dekorhomedekor nevű felhasználó osztotta meg az Instagramon, posztja egy hét alatt másfél millió lájkot kapott. Nem véletlen ez a népszerűség, hisz ötlete zseniális!

Szuper csomagolás: csak papír, olló és ragasztó kell hozzá!

A metódus lényege, hogy a csomagolópapírhoz képest más színű papírból kell kivágni és ügyesen összehajtogatni a dekorálásra szánt masnit, majd ezt kell ráragasztani a már becsomagolt ajándékra.

A kivágás és az összeilleszés nagyjából egy percig tart, ezt követően kell egy laza mozdulattal felragasztani a masnit a csomagra. Ha jól választunk színeket, igazán különleges köntöst kapnak ajándékaink. Épp emiatt is duplán fognak emlékezni az idei esményekre megajándékozott szeretteink.

Az eredeti cikk ITT érhető el.