időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Ültetés áprilisban: Ezekre figyeljen oda!

Forrás: Lakáskultúra
2022.04.19. 11:01
borítókép

Ha lemaradt az őszi időszakról, akkor sem kell lemondania a fa- és cserjetelepítésről. Segítünk.

Amennyiben az őszi növénytelepítést elmulasztottuk, tavasszal is pótolhatjuk, de ilyenkor a növény megeredése szempontjából néhány apróságot érdemes szem előtt tartani. Az őszi szezonban a növényt többnyire novemberben ültetjük, így az első fagyokig begyökeresedik annyira, hogy amikor tavasszal kihajt, már megfelelő méretű gyökérzete lesz (ezért szoktuk mondani, hogy őszi ültetéssel egy évet nyerhetünk) – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

 

Tavasszal a földlabdás növényeket egészen április végéig telepíthetjük, azonban ilyenkor fokozottan kell figyelni az öntözésre a nyár folyamán. Ez azt jelenti, hogy a gyökeresedés érdekében a növény tövénél a földlabdát mindig nyirkosan kell tartani.

 

Ha a tavaszi ültetésről is lecsúsznánk, konténeres növények beszerzését javaslom, amelyek a téli fagyos időszakot leszámítva egész évben ültethetők. Mivel ezeket edényben nevelték, megfelelő minőségű gyökérzettel rendelkeznek, tehát szinte százszázalékos biztonsággal megerednek. Az öntözésükre azonban nyáron ügyeljünk!


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)