időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Alapdarabok a rusztikus stílusú kerthelységbe

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.20. 15:51
borítókép

Mutatjuk, hogy milyen apró részletekre kell figyelni ahhoz, hogy olyan legyen a kert, mint a nagyinál!

Szeretné igazán stílusossá tenni idén az erkélyt? Érdekli, melyek azok a bútorok és kiegészítők, amik nem hiányozhatnak a rusztikus kültéri oázisból? A lakáskultúra.hu lakberendezők segítségével árulja el, hogyan lehet kényelmes ülőhelyet varázsolni a legkisebb helyre is, és milyen kiegészítőkkel alkotható meg egy zöld pihenőhely a város dzsungelében.

 

Idézzük meg a természetet

Rendezzük be az erkélyt olyan darabokkal, amik megidézik a természetet! Használjuk ki a padlót, a falakat, fedett erkély vagy terasz esetén pedig a mennyezetet is! A függőkaspókba ültetett növényeket nem lehet túlzásba vinni. Zöldből sosem elég.

 

Fedett erkély

Ha fedett erkélyünk van, és igazán hangulatos pihenőhelyre vágyunk, tegyünk egy futont és párnákat a padlóra. Válasszunk virágmintás párnát, ezzel is erősítve a természetes hangulatot.

 

A hangulatvilágítás

Jöhetnek a fények is! A fényfüzérek hangulatossá teszik az erkélyen eltöltött estéket. Ne feledkezzünk meg a gyertyákról és a lámpásokról sem! Jól mutat, ha LED-világítással díszítjük a kaspókat, vagy az előbb említett állófogast, és a korlátra is aggathatunk fényfüzért.

 

Privát szféra

Vessünk be magas növényeket vagy függönyöket, ha szeretnénk elkerülni a szomszédok kíváncsi pillantásait. A függönyök a tűző napsugaraktól is megóvnak. Függesszük fel őket egy rúdra, vagy szereljünk fel síneket, ha fedett erkélyünk van!

 

A rusztikus stílus ihlette

A fa a rusztikus tér szerves része. Ezért a kerti étkezés alapja egy jó masszív asztal. Ahhoz azonban, hogy a szoba ne tűnjön túl zsúfoltnak, könnyítsük meg fém elemekkel – például székekkel! Kombináljuk nyugodtan a különböző formákat, hogy egy adag játékosságot is becsempésszünk az étkezésekhez! Élénk színű kiegészítőkkel tovább világosítható az étkező.


Akár a nagyinál

A rusztikus hangulat stílusos étkészlettel is erősíthető. A fehér és bézs mellett finom pasztell árnyalatokkal is játszhatunk, és ehhez mindenképpen finom virágmintákat párosítsunk! Ne becsüljük alá a kiegészítők “erejét” sem! A terített asztalról nem hiányozhatnak az antik hatású és fa nyéllel ellátott evőeszközök. A székekre helyezzünk puha, steppelt párnákat és élvezzük a kényelmes reggelit!

 

Népies motívumok

A folklór mintás tányérok a régi családi étkészletekre emlékeztetnek és a hagyományos értékekre utalnak. Ráadásul ezek a motívumok ismét divatosak! Nyugodtan vegyük hát elő rég elfeledett készleteinket, vagy szerezzük be újakat, amik nosztalgiát ébresztenek! Ehhez a stílushoz remekül passzolnak.

 

Vissza a gyökerekhez

A zománcozás technikája már generációk óta bizonyít, és most újra divatba jön. A vele ellátott edények ellenállnak a magas hőnek és a sérüléseknek. Ráadásul mutatós is.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ezek is érdekelhetik