időjárás 22°C Csaba 2022. július 6.
logo

Hat egyszerű ötlet egy nyári hangulatú otthonhoz

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.21. 13:54
borítókép

Néhány lépés segítségével egyszerűen és pénztárcabarát módon alakíthatjuk igazi nyári lakká a környezetünk.

1. Cseréljük le a függönyöket!

A nagy melegben könnyedebb, lágyabb függönyök szükségesek, úgyhogy itt az ideje a szekrénybe raknunk a nehéz, vaskos darabokat. Javasoljuk a hidegebb színeket, amelyek lágyítják a beérkező napfényt, így nem fogunk annyira szenvedni a hőmérséklettől.

2. Természetes kiegészítők

Elő a nyári dekorációkkal! Ám még jobb lenne az, ha a természet adta dekorációs elemeket, illetve természetes anyagokból készült darabokat szereznénk be. Ezek segítségével bármelyik helyiség tónusa világosabb, szellősebb és komfortosabb lesz. Egy fonott kosár, vászon lepedő, pálmaleveles textilek, rattan ülőalkalmatosságok, és máris kész a nyári hangulat!

3. Egy újabb nagytakarítás

Ha elmulasztottuk tavasszal, akkor mindenképp szükséges, de újra kitakarítani sosem felesleges! Pucoljuk meg az ablakokat, ez a nagy esőzések után mindenképpen jól jöhet. Mossuk ki az ágyneműket, és cseréljük le őket vékonyabbakra! Pakoljuk el a vastag pulcsikat és kabátokat, hiszen egy darabig most nem lesz szükség rájuk. Ha még nem tettük meg, akkor ellenőriztessük a légkondit, avagy vegyük elő a ventilátort!

4. Kerüljön be némi zöld!

Ha nincs kertünk vagy erkélyünk, ahová kiülhetnénk, érdemes néhány virágot és növényt elhelyezni a lakásba, hogy az otthonunkban is kiélvezhessük a természet szépségét. Tisztítják és hűtik a levegőt, így nem fog felforrósodni a lakás. Rengeteg növény van, amelyik igazán strapabíró beltéren is!

5. Engedjük be a fényt!

Nincs már szükség a gyertyafényre, elég világosság árad be kintről is! Ha a függönyök lecserélése után sem jut be elég fény az otthonunkba, akkor helyezzünk el néhány tükröt a térben. Az estékre tekintettel cseréljük le az égőket, hogy természetesebb fényt árasszanak.

6. Nyári illatok

Hozzuk be a nyár illatait a lakásunkba! Ezt egyrészt megtehetjük csodálatos virágokkal, vagy akár illatos gyertyákkal, füstölőkkel is. Válasszunk izgalmas aromákat, mint például a citrom vagy a narancs!

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)