időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Kilenc kreatív kerti dekortipp a vendégek fogadásához

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.22. 11:21
borítókép

A dekorációt pedig saját kezűleg is elkészíthetjük!

1. Régi létra új élete

Egy használaton kívüli létra sok mindenre jó: garantáltan hatásos látványelem, ugyanakkor praktikus tárolóként is funkcionál. Zászlógirlandot mi magunk is készíthetünk, így még különlegesebb lesz!

2. Játékos fények

A bulihangulathoz elengedhetetlen kellékek a lampionok. Minél több van belőlük, minél színesebbek és változatosabb formájúak, annál jobb! Ha napelemes verziót választunk, a hálózati kábelekkel sem kell bajlódnunk.

3. Kreatív pohárjelölés

A befőttesgumikat nemcsak a konyhában vethetjük be, hanem a „kié ez a pohár?” problémát is egyszerűen megoldhatjuk a színes gyűrűkkel. A legegyszerűbb, rögtönzött gyertyatartókon is jól mutatnak.

4. Kosárból kínáló

Egy frissen facsart gyümölcslevet? A szalagokkal díszített, textillel bélelt kosárkából kínálva még jobban esnek majd a finomságok – ráadásul így egyszerűbb mozgatni a praktikus kínálót.

5. Rovarok ellen

Ha szabadban szolgáljuk fel az italokat, a rovarok miatt ajánlott lefedni a poharakat. Egy citromszeletre emlékeztető, rajzolt papírkorong lyukkal a közepén tökéletesen megoldja a problémát.

6. Egyszerű és mutatós

A friss virágoknál kevés szebb dekoráció létezik, a kerti partiknak pedig elmaradhatatlan díszítőelemei. Rendezzük el az üde csokrokat vázákban, üvegekben, majd tegyük őket egy kosárba.

7. Színharmónia

A stílusos terítékhez elég két meghatározó színbe öltöztetni az asztalt, de persze ilyenkor a dekoráció elemein is ezek a tónusok köszönjenek vissza!

8. Egyedi minták

A batikolás már régóta hódít az öltözködés és a lakberendezés terén egyaránt. A pamut textilszalvéták festésének mi magunk is nekiállhatunk.

9. Üljünk a fűbe!

Ha egy kis változatosságra vágyunk, akár a földre is leköltöztethetjük az asztalt. A kültéri szőnyegre helyezett színes, puha párnák, takarók gondoskodnak a vendégek kényelméről, a faládákra fektetett deszka pedig tökéletes lesz a tálaláshoz.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)