időjárás 27°C Csaba 2022. július 6.
logo

Megújult lakás pillanatok alatt, fillérekből? Lehetséges!

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.23. 08:31
borítókép

Ahhoz, hogy frissebbek és újszerűnek hasson egy-egy szoba, elég a következő elemeket kicserélni.

Bútorgombok

A bútorfogantyúk lecserélése az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor a leghatásosabb módja annak, hogy megújult lakás érzetét keltsék – olvasható a Lakáskultúra cikkében. A strandardok szerint gyártott, mindenhol felismerhető desigt egyedivé varázsolhatjuk. Ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy csavarhúzóra és új fogantyúkra. Ezek ma már a lakberendezési- és bútoráruházakban is kaphatók, de az interneten a választék gyakorlatilag felmérhetetlenül nagy és minden stílushoz passzoló, többszázféle bútorgomb közül válogathatunk. A műanyagokat cseréljük fémre, ha hagyományos stílusban gondolkodunk; üvegre, ha nőiesebb, glamour hangulatot szeretnél; és például kovácsoltvasra, ha rusztikus otthont tervezünk.

Villanykapcsolók

Nem mindegy, hogy a konnektorok és kapcsolók a fal rémei, vagy éppen a díszei. Az elsárgult műanyagkapcsolóknál kevés szomorúbb dolog létezik a lakberendezésben. Sokan falfestékkel frissítik fel a régi kapcsolót, ám ez nem a legjobb megoldás, hiszen a falra való festék másképpen mutat a műanyagon, így a különféle textúrák miatt nem olvad igazán a falba a kapcsoló. A legegyszerűbb tehát ezeket újra cserélni. Ma már gyönyörű üveg, fa és persze műanyagból készült változatok is elérhetők, amelyek egy szempillantás alatt igényesebbé teszik a szoba összhatását, ráadásul még költségekbe sem kell vernünk magunkat értük.

Díszpárnák és függönyök

A textilek cseréje az egyik legkézenfekvőbb megoldás a lakás megújítására, hiszen a függönyök és díszpárnák annyi helyet foglalnak el a térből, hogy annak már jelentős hatása van az összképre. Ha például fehér függönyt cserél zöldre, vagy rózsaszínre, az egész helyiség hangulata megváltozik. Ugyanez igaz a díszpárnákra is: amennyiben eddig egyszínűek és egyformák voltak, szerezzünk be néhány csíkos, rojtos, vagy mintás darabot egymással harmonizáló színekben és máris megújítottuk a kanapét.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)