időjárás 32°C Pál 2022. június 30.
logo

Ezekkel a növényekkel lehet színes a kert júniusban

Forrás: Lakáskultúra
2022.06.20. 13:32
borítókép

A színes paprikáktól kezdve az illatos levendulán át, a pillangóvirágig.

Legyen még színesebb a júniusi kert néhány meleget kedvelő, szárazságot jól toleráló növénnyel. Ne gondoljuk, hogy az ültetés ideje tavasszal véget ér! Most még az utolsó pillanatban vagyunk: júniusban is ültethetünk. A legfontosabb azonban, hogy a nyári hőségben hagyjuk a kertészkedést reggelre vagy estére.Lássuk, milyen virágokat, zöldségeket, fűszernövényeket ültethetsz még a héten – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Pillangóvirág

Ha a júniusi kert éke ez a hőségtűrő vadvirág, még ősszel is gyönyörködhetünk benne! A pillangóvirágot játékos és romantikus szirmaiért szeretjük, de azért is hasznosak, mert vonzzák a méheket, pillangókat és madarakat. Számos színben kaphatók és a 2-11 közötti télállósági zónákban érzik magukat a legjobban.

Kánna

Ez a gyönyörű trópusi virág jól illik a játékos nyári kertbe. Mind a szirmai, mind a zöldje többféle színben elérhető és csodásan kiegészíthetik a tavasszal elültetett virágainkat. Mivel szereti a meleget, ősszel, még az első fagy előtt vigyük be, amennyiben viszont a telek viszonylag enyhék a kertünkben, mulccsal és réteg szalmával is fedhetjük a növényt a fagyoktól.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)