időjárás 34°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

A rendezett otthonok titka

Forrás: Lakáskultúra
2022.07.02. 08:57
borítókép

Néhány mozdulat hétközben, okos tervezés a felújításkor.

Ne hagyd a hétvégére!

A rendezett otthon első és legegyszerűbb szabálya: alakíts ki egy rutint, ami a rend és tisztaság fenntartására szolgál. Ez azért fontos, mert a tiszta otthon már önmagában jó érzéssel tölti el az embert, és miért ne lehetne ez állandó ez a kellemes hangulat? Ha napi fél órát rászánsz, nem kell a hétvégén fél napon keresztül pakolnod és takarítanod. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég minden főzés után rendet rakni a konyhában; hét közben egyszer-kétszer áttörölgetni ecetes vagy tisztítószeres szivaccsal a mosdótálakat és a mosogatót; a ruhák este a szennyesbe kerüljenek, ne a szék karfájára; a cipők érkezés után rögtön a helyükre – és így tovább – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Ha megengedheted magadnak, félévente kérheted profi takarítók segítségét, így ha az ablakpucolás és a nehezen elérhető helyek takarítása nem tartozik a kedvenc feladataid közé, a szakemberek gyorsan elvégzik azt helyetted.

Rejtsd el!

Nem csak állandó, rendezett hatását kelt, de kis lakásban szinte kötelező is a megfelelő tárolási rendszer kialakítása. Akár bútorboltban veszed, akár asztalossal készítteted, részesítsd előnyben a plafonig érő szekrényeket, amelyekre egy stílusos frontot vásárolva elrejtheted szinte az összes holmidat. Nagy belmagasságú lakásokban ez a megoldás nem feltétlenül mutat jól, ám a zárható tárolók mindenhol jó szolgálatot tesznek.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)