időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Elegáns, luxus hatás anélkül, hogy vagyonokat költenénk lakberendezésre

Forrás: Lakáskultúra
2022.08.08. 07:46
borítókép

Nem a drága dizájnerbútorok halmozásától lesz igazán egyedi és elegáns a lakásunk.

Kis asztalok, lerakók

A kis dohányzó-, illetve konzolasztalokban az a jó, hogy – mivel nem kell hozzájuk sok alapanyag –, olcsóbbak, mint például az étkezőasztal, mégis, luxusérzetet kelthetnek. Válasszunk egy-két kisebb, ám minőségi darabot, dekoráljuk néhány dizájn kiegészítővel, albummal!

Kosarak

A kosarak használta vizuálisan érdekes, hiszen színt és textúrát visznek be a szobába. Helyezzük őket a kanapé mellé és dobjunk rájuk egy-egy szép takarót. Jó szolgálatot tesznek a fürdőszobában, mosókonyhában is: nem csak üde színfoltjai a helyiségnek, de a rend fenntartásában is segítenek, hiszen másik előnyük, hogy a nagyobb méretű kosarakban olyan dolgokat tárolhatunk, amelyek jobb, ha nincsenek szem előtt – a rend az elegáns lakások alapja.

Matt falak

Minél mattabb, annál egyenletesebbnek tűnik, a sima fal pedig már önmagában is luxusérzetet, elegáns hatást kelt, szemben a régi lakások elöregedett, texturált, esetenként teljesen egyenetlen falaival. A fényes falak textúrája jobban látszik, így minden kis hibát is felnagyít az anyag: igaz, most divatosak ugyan a metálfényű festékek (amelyek ráadásul nagyon drágák is), de nem feltétlen érdemes elcsábulni. A matt festékek olcsóbbak, tartósabbak, ráadásul biztosan nem mennek ki a divatból, így biztosan nem keltenek elavult hatást néhány év múlva.

Friss virág

Bár heti szinten friss, nagy csokor vágott virágot venni annyira nem olcsó, mintha művirágokat tartana az ember, azonban nem is olyan drága, mint amennyivel valójában megdobja a szoba esztétikai értékét. Nem szükséges, hogy a legdrágább virágokkal díszítsük az étkezőasztalt, kis lerakót: a réten szedett vadvirágok, a kertben nyíló szépségek is pozitív hatást keltenek. A virág jelenléte azt jelképezi, hogy a lakás tulajdonosa odafigyel az apróságokra, és rendszeresen időt is szán a friss csokor beszerzésére. Az isteni, friss illatról már nem is beszélve!

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Unsplash)