Albin 2024. március 1.
logo

Ha mindent újra kell kezdeni: Otthondekorálás

Forrás: Lakáskultúra
2022.08.13. 09:49
borítókép

Olyan egyszerű és gyors tippeket hoztunk, amivel komfortosabb környezetet alakíthatunk ki.

Az otthondekorálás első lépése: a rendszerezés

Valószínűleg a legtöbb holmi dobozokban áll, így például a téli kabátok, sílécek, rég olvasott könyvek, ritkán használt eszközök kipakolása nem elsődleges. Viszont némely tárgyat – ruhák, iratok, pipere cuccok –, amelyeket napi szinten használunk, érdemes akár rattan szövésű dobozokban tárolni, hiszen így könnyebb fenntartani a rend látszatát és az otthondekorálás is egyszerűbb lesz – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Amikor már jobban érzzük magunkat és nagyobb bútorokat, tárolókat is beszereztünk, az egész szobát a mostani szokásainknak megfelelően rendszerezhetjük.

 Minden nap csináljunk valami újat, amit már régóta szerettünk volna a napi rutinunkba illeszteni.

Minél olcsóbb, annál jobb

Persze nem arra biztatunk, hogy silány minőségi holmikat, bútorokat és kiegészítőket szerezzünk be, de ilyenkor az ember nem abban az élethelyzetben van, hogy drága dizájn darabokra és különleges bútorokra költse a pénzét. (Főleg, ha nem saját otthonba, hanem albérletbe költözünk.) 

A jelenlegi helyzetben pedig szinte lehetetlenség hosszútávú döntést hozni. 

Viszont ez remek időszak arra, hogy belekezdjünk egy új projektbe. Ha van egy megunt fotelünk vagy a bolhapiacon találtunk egy éjjeliszekrényt, akkor itt az idő, hogy felújítsuk őket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, némely bútor esetében elég egy tisztítás, alapos csiszolás és egy új, nekünk tetsző páccal való lefestés.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)