időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Egyszerű őszi dekorációk otthonra

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.19. 10:39
borítókép

A természetnél nincs szebb dekoráció, az ősz színeit, formáit és motívumait pedig mi magunk is könnyen becsempészhetjük az otthonunkba.

Falevelekből koszorú

Gyűjtsünk izgalmas formájú és színű faleveleket! Egy vastagabb kartonlapból kivágott körre felragasztva el is készíthetjük az egyik legegyszerűbb őszi lakásdíszünket.

Ágakból szőtt szépségek

Használjunk szőlő venyigét (azaz szőlőágat) koszorúfonáshoz! Már önmagában is nagyon dekoratív, de tovább díszíthetjük csipkebogyóágakkal, somvesszővel, esetleg tiszafával és fenyővel is.

Tálca a természetből

Ha lehetőségünk van, vágassunk kör alakú farönköt, mely dísztálca lehet asztalunkon, de ragaszthatunk rá terméseket vagy festhetünk is rá különféle motívumokat.

Őszi világ a lakásban

Az évszak kihagyhatatlan dekorációja a tök. Faragva, festve, növénnyel beültetve, vagy önmagában is az új kedvenc díszünk lehet. Ha van lehetőségünk szénát szerezni, vele és néhány lakberendezési tárggyal kombinálva egy saját kis őszi világot teremthetünk a lakásunkban.

Virág helyett

Friss virágok helyett ősszel készítsük el füzéreinket száraz falevelekből, felfűzött tobozokból! Külön extrát adhat dekorációnknak, ha néhány kenderzsinegre aggatott termést is felfüggesztünk rá.

Hangulat a vázában

Az őszi légkör megteremtéséhez nem szükséges kézügyesség sem: tegyünk egy mutatós vázába csipkebogyóágat, néhány szál nádat, avagy helyezzünk a kedvenc dísztányérunkra néhány szem héjas diót, mandulát, mogyorót! A kevesebb olykor valóban több.

Őszi illatok

Az egyre hosszabbodó esték elengedhetetlen kellékei az illatgyertyák. Egy finom sütőtök, fahéj vagy vanília illattól még hangulatosabban telhet a bekuckózás időszaka.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)