időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Gyarmati hangulat Pesthidegkúton

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.18. 12:57
borítókép

A budai dombok között álló, fedett teraszos ház törtfehér színével, impozáns szürke vasoszlopaival.

A vadregényes környezetben fekvő pesthidegkúti telekre több mint húsz évvel ezelőtt bukkantak rá házigazdáink, és azonnal meg is vették, hiszen éppen ilyen helyen szerették volna felépíteni új otthonukat. A táj szépsége Virág Csaba építészt is megragadta, ezért örömmel elvállalta a feladatot, bár a neves szakember főként középületeket tervezett – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Előzőleg egy 60 m2-es budai társasházi lakásban éltünk, így tapasztalatok hiányában egyszerűen megpróbáltuk elképzelni, milyennek kell lennie egy családi háznak – idézi fel a hosszú folyamat kezdetét vendéglátónk.

 – Akkoriban a mediterrán stílus volt a divat, de hozzánk közelebb állt a karibi szigeteken népszerű gyarmati hangulat jegyében született stílus és az abból kifejlődött kreol építészet, amely New Orleans francia negyedében is meghatározó. Úgy gondoltuk, hogy tökéletesen illene ide, és szerencsére igazunk lett.

Valóban, a tágas, szellős belső terek és a hatalmas teraszok, a gyarmati hangulat, valamint a szobákba beáradó rengeteg napfény azonnal megfogja a látogatót.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)