időjárás -5°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Igénytelen szobanövények kezdő kertészeknek

Forrás: Lakáskultúra
2022.10.05. 08:36
borítókép

Olyan szobanövények listáját gyűjtötte össze a Lakáskultúra, amelyek kellőképpen igénytelenek, így kezdő és elfoglalt kertészek számára is jó választásnak bizonyulnak.

Szobai szanszeviéria

Az igénytelen szobanövények között az egyik legismertebb – írja a Lakáskultúra. Az anyósnyelvként is ismert növényt kifejezetten ajánljuk kezdő virág- és növénytartóknak, hiszen nem igényel túl sok figyelmet. Sőt, ha megfeledkezünk róla egy pár hétre, még élvezni is fogja. Az oxigéndús növényt legjobb a nappaliban vagy a hálószobában tartani.

 

Szobai futóka

Egy egyszerű, de igen népszerű szobanövény a futóka. 

Nagymamáink növénye a 70-es évektől kezdve divatos, könnyen szaporítható és nem igényel nagyobb törődést és odafigyelést. 

Elég akár kéthetente meglocsolni és a szoba bármelyik részén szívesen eléldegél az igénytelen szobanövények egyik legkedvesebbike.

 

Szobafikusz

Ez a növény már egy picit több odafigyelést igényel: gondolunk itt az öntözésre és az elhelyezésére. Egy fikusz akkor érzi a legjobban magát, ha életkörülményei nem változnak, vagyis nem pakolgatjuk ide-oda és nagyjából azonos időszakonként (hetente) locsoljuk. Tartása egyáltalán nem bonyolult és cserébe hatalmas levelekkel hálálja meg az apró törődést, amit kap.

 

Aloe vera

Az igénytelen szobanövények közül az aloe vera a napos, meleg helyeket kedveli, így tökéletes helye lesz az ablakpárkányokon. Különösebb törődést nem igényel, így majdnem olyan, mint az anyósnyelv. Minél jobban megfeledkezel róla, annál szebb lesz a szobanövényed. 

Az aloe vera leveliben található nedv pedig remek elsősegélyt nyújt égési sérülésekre, így érdemes a konyhában is tartani egy példányt.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)