A rántotta egyszerű és nagyszerű étel, akár reggelire, akár vacsorára. Azonban van néhány hiba, amit könnyű elkövetni az elkészítésekor – írja a Mindmegette.hu.
A rántotta egyszerű és nagyszerű étel, akár reggelire, akár vacsorára. Azonban van néhány hiba, amit könnyű elkövetni az elkészítésekor – írja a Mindmegette.hu.
A tojás helytelen tárolás
Az első lépés a tojások megfelelő tárolása a hűtőszekrényben. A tojástartó doboz nemcsak azért jó, mert ha abban tartjuk a tojásokat, nem éri őket baleset, nem repednek meg, hanem a különböző szagoktól is védi őket. Ugyanis ha a tojást az erős szagú élelmiszerek mellé rakjuk, a héján keresztül is beszívja a szagukat.
A másik fontos dolog pedig az, hogy a tojásokat a hűtő belsejében kell tartani. A hűtőajtó polcai nem alkalmasak erre, még akkor sem, ha gyárilag tojástartó lett rajtuk kialakítva, mert itt túl meleg van és a tojás könnyen megromolhat.
Tojáshéjak az ételben
Sokan a tál belső oldalán törik fel a tojást. Ez egy egyszerű mozdulat, de nem praktikus, ugyanis így kerül bele a legkönnyebben a héj az ételbe. Akármilyen finom is lesz a rántotta, hamar elmegy tőle a kedvünk, ha ropog a fogunk alatt. Tehát ne a tálon törjük meg a tojást, hanem egy sima felületen és lehetőleg középtájon, mert az a leghatékonyabb.
Türelmetlenség
A rántotta gyorsan elkészíthető étel, de sokan még így is megpróbálják felgyorsítani a folyamatot, például úgy, hogy egyenesen a serpenyőbe rakják a tojást, pedig ahhoz, hogy finom legyen, fel kell verni, tényleg csak néhány perc és egy plusztál, de megéri. A másik ilyen hiba, ha túl magas hőfokon sütjük a tojást, hogy gyorsabban kész legyen. Pedig az odaégett rántotta nem éri meg azt az egy-két perc spórolást.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.