Ez a zselés szaloncukor nemcsak a család kedvence, de ajándéknak is tökéletes – írja a mindmegette.hu cikke.
Ez a zselés szaloncukor nemcsak a család kedvence, de ajándéknak is tökéletes – írja a mindmegette.hu cikke.
Ebben a receptben cukor mellett glükózszirup is található. A glukózszirup abban segít, hogy az édességek krémesebbek és selymesebbek legyenek, és hogy a bennük lévő cukor ne kristályosodjon vissza. Ha nem kapunk a boltban, pillanatok alatt összedobhatjuk otthon is.
Az édességnek a pektin adja a zselés állagot. A pektin gyümölcsökből kivont, természetes, vegán zselésítő anyag, mely megtalálható a dzsemfixáló porokban is. Régebben macerás volt beszerezni, de most már szerencsére minden nagyobb hiperben megvehetjük!
A zselécukrot télen fagyasztott gyümölcsből készítsük!
1 db 20x20 cm-es formához:
(Ennek csak egy része kell majd a receptbe!):
A teljes cikket elolvashatja a Mindmegette oldalán.
Korábbi cikkünkben a házi tojáslikőr titkát mutattuk meg, amitől olyan lesz, mintha a nagyi készítette volna.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.