Mindmegette húsiskola – Zöldfűszeres pulykamell

Szaftosan az igazi! Megmutatjuk, hogyan nem szárad ki a pulykamell.

null

Most egy igazi profit faragunk mindenkiből a Mindmegette Húsiskolában – írja a Mindmegette.hu. Szaftosan az igazi! Megmutatjuk, hogyan nem szárad ki a zöldfűszeres pulykamell.

A legelső részében Mészáros Balázs egy különleges tyúkhúslevessel készült, aztán megtudhattuk, hogyan lesz tökéles a csirkemáj, de a ropogós, csípős csirkeszárny titkaiba, és a csirkepörkölt fortélyaiba is bepillantást nyerhettünk. Videosorozatunk ötödik részében egy pofonegyszerű kaja érkezik, amit mégis sokan elszúrnak. Ez nem más, mint a zöldfűszeres pulykamell. Jó ha figyel, hiszen ez a finomság akár a hétvégi családi ebédek egyik fénypontja is lehet. Ugye nem akarja, hogy száraz legyen? Akkor csatlakozzon a Mindmegette Húsiskolájához!

Hozzávalók

  • 0.5 kg pulykamell
  • 10 dkg vaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.25 csok kapor
  • 0.25 csok koriander
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk chiliszósz
  • 1 db citrom
  • 5 dkg pisztáciabél
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A pulykamellet megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd felszeleteljük.
  • Előkészítjük a fűszereket. A kaprot, a petrezselymet és a koriandert megmossuk, leveleit lecsipkedjük, és nagy darabokra vágjuk.
  • A fokhagyma felét megpucoljuk és felszeleteljük, a citrom levét kifacsarjuk, majd a chili olajjal és a pisztáciával egy mozsárban elpépesítjük.
  • A pulykamell szeleteket megsózzuk, megborsozzuk és a zöld-fűszeres mixünkkel bedörzsöljük.
  • Forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a héjas fokhagymát, majd megsütjük benne a pulykamelleket úgy, hogy közben locsolgatjuk a vajjal. Ha elkészült, rizzsel tálaljuk.
  • Nézze meg a videót!

    Korábbi cikkünkben a Mindmegette Húsiskola korábbi részeit mutattuk be. Ha kíváncsi, hogyan készülnek a húsos ételek, és miként használjuk fel az alapanyagokat, jó helyen jár: Mindmegette húsiskola – Sütőben főtt húsleves + videó.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.