A karfiol, a legsokoldalúbb zöldség

Nem csupán köretként állja meg a helyét: grillezett vagy sült formában, tortillaként, palacsintaként és kenyérként is elkészíthető.

null

A karfiol leginkább úgy él a köztudatban, mint az összetevő, melynek bérelt helye van a nonstop fogyókúrázó kolléganő párolt zöldséges ételdobozában. Egyébiránt pedig háziasszonyok indokolatlan levestartozéka, melynek nincs más funkciója, mint hogy utána órákig szellőztethessék a konyhát. (És persze kirántva bármikor az őrületbe lehet vele kergetni a húst elutasító ismerőseinket.)

Valójában azonban az egyik legtöbb módon felhasználható zöldségről van szó, mely nem csupán köretként állja meg a helyét: grillezett vagy sült formában elkészíthető snackként, tortillaként, palacsintaként, kenyérként (!), mindenekelőtt pedig alacsony szénhidráttartalmú köretként.

Többféle formában készíthető el, mint gondolnánk
Fotó: unsplash

A karfiolrizs a legegyszerűbb alternatíva: a rózsáira bontott karfiolt egy aprítóban durvára daráljuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, és megsózzuk. Természetesen megannyi módon variálható, vegyünk egy ázsiai változatot!

A zöldséges ázsiai karfiolrizs receptje és a teljes cikk ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.