Szabi a pék: így lesz isteni a kakaós csiga + videó

Mitől lesz egyszerre ropogós és foszlós a kakaós csiga? Erre a kérdésre válaszol Szabadfi Szabolcs.

null

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most azokra a kérdésekre igyekszik válaszolni, amiket ti, kedves Mindmegette olvasók tettetek fel neki. Ma arra derül fény, hogy mitől lesz pont eléggé kakaós, ropogós és foszlós egyszerre, mindenki kedvenc finompékáruja, a kakaós csiga – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Alaprecept édes kelt tésztákhoz

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dkg só
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A nedves hozzávalók kerülnek elsőként a dagasztótálba: a tej, az összes tojás és az élesztő, amiket az élesztő oldódásáig kevertetünk a géppel. Ezután beletesszük a liszteket, a cukrot és a sót.
  • Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, kisebb darabokban, majd sima tésztát dagasztunk belőle.
  • Vékonyan lisztezett munkalapon gömbölyítjük a tésztát, majd egy deszkán, lefedve pihentetjük 1 órát vagy hűtőben egy éjszakát.
  • Téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és a sütemény jellegének megfelelően tovább dolgozunk vele. Készülhet belőle túrós táska, fahéjas csiga vagy málnás tekercs.
  • A kakaós csiga elkészítéséről szóló eredeti cikk elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben a Péksuli korábbi cikkében Szabadfi Szabolcs, a pék megmutatta, hogyan készíthetjük el otthon, házilag a kívül ropogós, belül foszlós rozscipót.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.