Így készül a hibátlan zöldborsós tokány csirkemellből

A felcsíkozott hússal elkészített ragu már nagyon régen szorosan együtt jár a magyar konyhával.

null

Ha így készíti el ezt a zseniális zöldborsós tokányt csirkemellből, akkor tuti hogy omlós, szaftos és nagyon finom marad a hús. Tálalhatja főtt tésztával, vagy nokedlivel is, ám talán akkor lesz a legjobb, ha párolt rizzsel kínálja. Legyen szó hétköznapi receptötletről, vagy vasárnapi ebédről, ez az étel biztosan elnyeri mindenki ízlését. Próbálja ki ön is!

Hozzávalók:

25 dkg csirkemell, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, só, bors, 1 szál majoránna, petrezselyem, 1 kávéskanál, pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl víz.

ELKÉSZÍTÉS

A szalonnát felkockázzuk, a csirkemellet hosszában kettévágjuk, a hagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk és a gombát elnegyedeljük.

A szalonnát egy széles serpenyőben zsírjára olvasztjuk, a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon megkérgezzük mindkét oldalát benne. Ha már aranybarna, azonnal kivesszük a zsírból.

Ez az étel mindenkinek izleni fog: zöldborsós tokány csirkehúsból
Fotó: Mindmegette

A hagymát üvegesre pirítjuk közepes lángon, majd a gombát is hozzáadjuk és további 4-5 percig pirítgatjuk. Mindeközben hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket is.

A csirkemellet felcsíkozzuk.

A zöldség raguhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük benne, majd a vizet is és az egészet felforraljuk.

Ekkor a zöldborsót és a csirkemellet is belehelyezzük, majd 8-10 perc alatt alacsony lángon készre főzzük. A párolt rizst tökéletesen illik hozzá.

Az eredeti cikk IDE, míg a recept IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.