Itt a svéd áruház híres húsgolyójának receptje

Az áruházak úgy döntöttek, hogy az egyik nagy kedvencünket, a svéd húsgolyó a receptjét házhoz viszik.

null

Sokan nemcsak azért járnak Ikeába, hogy berendezzék az otthonukat, hanem csábító a bútoráruház éttermében kapható svéd húsgolyó is. A népszerű Ikea specialitáshoz azonban most nem lehet hozzájutni, miután a koronavírus-járvány miatt korábban bezártak az üzletek. Ám az áruházláncnak köszönhetően nem maradtunk húsgolyó nélkül. A cég ugyanis olyat tett, amit nagyon ritkán szoktak: megosztotta titkos receptjét.

A vállalat sajtósa Nagy-Britanniában a bútorokhoz csatolt összeszerelési útmutatóhoz hasonlóan elküldte a lapoknak a húsgolyó receptjét és elkészítési módját.

- Tudjuk, hogy sokaknak hiányzik a húsgombócunk, ezért tettük közé a receptet, amelynek segítségével könnyen beszerezhető alapanyagokból otthon is elkészíthetik az emberek a húsgolyót – idézték brit lapok Lorena Lourido, a Ikea élelmezési osztályának munkatársát.

Az IKEA áruházlánc jellegzetes húsgolyója az évek során nagyon népszerű lett
Fotó: PIXABAY

Íme a titkos recept!

Hozzávalók a húsgombóchoz

• 500 g darált marhahús

• 250 g darált sertéshús

• 1 fej apróra vágott vöröshagyma

• 1 gerezd zúzott fokhagyma

• 100 g zsemlemorzsa

• 1 db tojás

• 5 evőkanál tej

• só

• bors

Hozzávalók a szószhoz

• olaj

• 40 g vaj

• 40 g liszt

• 150 ml zöldségleves alaplé

• 150 ml marhahúsleves alaplé

• 150 ml tejszín

• 2 teáskanál szójaszósz

• 1 teáskanál Dijon mustárt

 

Elkészítés

A kétféle darált húst összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, tojást és összedolgozzuk.

Majd hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és jól átkeverjük. A masszából kis golyókat formázunk, tányérra tesszük és letakarva a hűtőben hagyjuk legalább 2 órán át.

Egy serpenyőben közepes lángon olajat melegítünk, majd amikor forró, beletesszük a húsgombócokat, és minden oldalról barnára sütjük.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A svéd húsgolyók után megérkeztek a svéd zöldséggolyók is

Ha ön szereti a svéd húsgolyókat, akkor próbálja ki a finomság húsmentes változatát is, nem fogja megbánni. A Mindmegette magazin most megmutatja, hogyan készítse el a svéd zöldséggolyókat.

Nem kell ahhoz szigorú vegánnak lenni, hogy időnként húsmentesen étkezzünk. Nem kell ugyanis állandóan húst enni, sőt! A húsmentesség azonban ne legyen korlát ízben és az evés élvezetében!

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.