A jégkockát a nagy melegben hűtésre és dekorálásra használjuk, de nem elhanyagolható a kockák csilingelése által kiváltott nyugtató jellegű hanghatás sem. Az otthon készített jégkocka sosem lesz olyan áttetsző, mint a benzinkutakon, nagyáruházban óriási jégkockakészítő gépekkel gyártottak, bár sokak szerint a forralt vízből készült kockák otthon is szebbek, mint a sima csapvizesek.
Tört jeget elég nehéz otthon készíteni, de nem lehetetlen: zacskóban érdemes egy nagyobb víztömböt megfagyasztani, majd ezt konyharuha alatt, klopfolóval összetörni.
Rengeteg vicces jégkockaformát lehet már kapni, van szívecskés, halálfejes, csillagos, felsorolhatatlan a fajtaválaszték, árulnak hosszúkásakat is, ami befér a műanyag flakonba, így induláskor jeges italt vihetünk magunkkal.
A legnagyobb nyári kánikulában érdemes félliteres ásványvizes palackokat vízzel háromnegyedig megtöltve lefagyasztani, miután kivesszük, pár perc alatt elkezd olvadni, a jéghideg vizet csak le kell szürcsölni. A csukló, homlok hűtésére is használhatjuk ezeket a giga jégkockákat, ha a lábunkat is hideg vízbe áztatjuk, sokat javíthatunk állapotunkon.
Az igazán nagy melegben érdemes kipróbálni egy forró mentateát, sokkal jobban érezi tőle magát az ember, mint a hideg italoktól.
A nyári gyümölcsökből tegyünk apró darabokat a jégkockatartóba, engedjük rá a vizet, fagyasszuk, így használjuk fel a limonádéba és más italokba. Jól néz ki félbevágott citromszelekkel, bogyós gyümölcsökkel, fogyókúrázók is imádni fogják, hiszen olyan, mint egy gyümölcslé, de nagyon jól mutat.
Málnaszörpöt, narancslevet lefagyasztva is készíthetünk különleges koktélokat, de akár az egész gyümölcsöket (meggyet, cseresznyét akár magozás nélkül, epret, málnát, szeletelt citromot) is használhatjuk jégkocka helyett. További italdíszítési tanácsok itt találhatók.
A jégkockatartóban lehet háromszínű bonbont készíteni úgy, hogy megolvasztjuk az ét-, tej- és fehércsokit, majd óvatosan, nyomózsákkal, szilikonos jégkockatartóba adagoljuk a csokit, az egyes szintek között hűlési szünetet tartva.
Házi pálcikás jégkrémet is készíthetünk jégkockatartóban, recepteket itt találtok. http://www.mindmegette.hu/hazi-fagylaltozo-34489
A jégkockával könnyű zsírtalanítani a húslevest, de arra is szuper, hogy az alapleveket kis adagokban ebben fagyasszuk le. Jó szolgálatot tesz kisbabás családokban, ahol miniadagokban le lehet bennük fagyasztani a kicsik első húsfalatkáit.
Piacon járva érdemes nagyobb mennyiségű zöldfűszert venni, vagy ha saját kertünk van, onnan szüretelni, és felaprítva jégkockatartóban lefagyasztani snidlinget, petrezselymet, koriandert, bazsalikomot.
Ha maradék borunk van, öntsük jégkockatartóba, és fagyasszuk le. A vörösborral pörköltet, húsokhoz készült mártásokat ízesíthetünk – így legalább nem kell megbontani egy egész üveget, és a maradékot ügyesen felhasználhatjuk. A fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.
A teljes cikk ITT olvasható tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.