időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Nyolc szokatlan dolog, amire az alufóliát használhatjuk

Forrás: Mindmegette
2021.07.21. 14:25
borítókép

Azontúl, hogy a fólia alatt jobban puhul az étel, vagy a sütőrácsra fektetve segíti a sütést, további más területeken is a hasznunkra válhat.

1. FELERŐSÍTI A FÉNYT

Túl gyenge a villanykörte a kertben vagy a kamrában? Sokszorozd meg a lámpa erejét! Kartonpapírra rögzíts alufóliát, és ragaszd az égő mögé úgy, hogy ne érjen hozzá közvetlenül. Az alufólia szétszórja a fényt a helyiségben.

2. MESTERSÉGES NAPFÜRDŐ

A szobába csak egy irányból süt be a nap, emiatt a növények féloldalasan nőnek? Körben bélelj ki egy fedél nélküli kartondobozt alufóliával, és állítsd ebbe a cserepeseket – olyan lesz, mintha folyamatosan fényárban úsznának.

Praktikusabb, mint gondolnánk
Fotó: Pixabay

3. LÁBMELEGÍTŐ SÁTRAZÁSKOR

A táborozás jó móka, de kellemetlen lehet az éjszaka, ha csak dideregsz a hálózsákban. Csomagolj be egy-két követ alufóliába, és tedd a tűz mellé az esti tábortűz alatt. Lefekvéskor óvatosan vedd le róluk az alufóliát, és törölközőbe burkolva dugd őket a hálózsák aljába: még a leghidegebb éjszakán is melegen tart.

4. CSALÉTEK A HALAKNAK

Már órák óta várod a nagy fogást, de még egy árva keszegecske sem került a botod végére? Simíts alufóliát a horogra: hívogatóan fog csillogni a víz alatt, odavonzva ezzel a nagyobb halakat is.

A teljes cikk, benne az alufólia további felhasználási lehetőségeivel ITT érhető el.