Így készíthet könnyedén gluténmentes tortillát

Nem kell sokat bíbelődnünk azért, hogy a gyros vagy quesadilla teljes mértékben házi készítésű legyen.

null

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Szobahőmérsékleten 15 percet pihentetjük.
  • A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, belőle bucikat formázunk. Rizsliszttel megszórt felületen a bucikból egész vékony köröket nyújtunk. Ha szükséges, nyújtás közben a lapok alá rizslisztet szórunk.
  • Zsiradék nélkül, forró palacsinta sütőben megsütjük a tortilla lapok mindkét oldalát. A sütési idő oldalanként kb. 30 másodperc.
  • Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad és nem lehet tekerni. A megsült lapokat felhasználásig tegyük két tányér közé, így biztosan nem keményedik meg.
  • Megtöltésre váró tortillák

    A teljes cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.