Klasszikus mátrai borzaska, amit kár lenne kihagyni

A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk, ebből pedig igazi csoda születik.

null

Elkészítés:

  • A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
  • A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.
  • Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan kisütjük (kb. 5 perc alatt), hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
  • Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.
  • Mátrai borzas
    Fotó: Mindmegette

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.