A legfinomabb cukkinifasírt, amiből a húsimádók sem hiányolják a húst!

Semleges az íze, ezer módon elkészíthető, finom és laktató, ráadásul egyáltalán nem hizlal.

null

A cukkini a nyár sztárja. a zöldség, amiből most egy isteni cukkinifasírtot készítettünk, íme a recept - olvasható a Mindmegette.hu cikkében.

Méltán kedvelt zöldség a cukkini, hiszen lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, olcsó, kalóriaszegény és egészséges. Ráadásul semleges ízének köszönhetően a végtelenségig variálható. Most egy cukkinifasírt receptet hoztunk, amely feltétként és magában, fokhagymás tejföllel is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • bors
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csok petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

  1. A cukkinit alaposan megmossuk. Lereszeljük vagy gyaluljuk, majd sózzuk, és kb. 10-15 percre félretesszük. Amint levet eresztett, kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy tálban összkevejük a reszelt, kinyomkodott cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal, és az aprított petrezselyemmel.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  4. Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd nem túl bő, nem túl forró olajban kisütjük a cukkini fasírtokat. 

Nézze meg a videót is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.