A cukkini a nyár sztárja. a zöldség, amiből most egy isteni cukkinifasírtot készítettünk, íme a recept - olvasható a Mindmegette.hu cikkében.
Méltán kedvelt zöldség a cukkini, hiszen lédús, roppanós, gyorsan elkészíthető, olcsó, kalóriaszegény és egészséges. Ráadásul semleges ízének köszönhetően a végtelenségig variálható. Most egy cukkinifasírt receptet hoztunk, amely feltétként és magában, fokhagymás tejföllel is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- só
- bors
- 3 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csok petrezselyem
- 10 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl olaj
Elkészítés:
- A cukkinit alaposan megmossuk. Lereszeljük vagy gyaluljuk, majd sózzuk, és kb. 10-15 percre félretesszük. Amint levet eresztett, kinyomkodjuk a levét.
- Egy tálban összkevejük a reszelt, kinyomkodott cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal, és az aprított petrezselyemmel.
- Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
- Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd nem túl bő, nem túl forró olajban kisütjük a cukkini fasírtokat.
Nézze meg a videót is!