A recept, amelyet mindeki ezer éve kereset, a pad thai, ahogy thaiföldön készítik

Ha odavan a pirított tésztáért és az ázsiai ízekért, és a mindig is izgatta, hogy készül az eredeti pad thai, akkor nem kell tovább keresnie: itt van az az édes-savanyú-földimogyorós csirkés egytálétel – mégpedig úgy, ahogy otthon, Thaiföldön készítik – olvasható a Mindmegette cikkében.

null

Hozzávalók

Shan' shi wokolaj
2 gerezd fokhagyma
35 dkg csirkemell
7,5 dkg  
3 szál újhagyma
2 db tojás
30 dkg  
3 ek halszósz
1,5 ek barnacukor
sótlan pörkölt földimogyoró
őrölt csilipaprika
1-2 db lime
friss koriander
 

Elkészítés

A wokba egy kevés olajat öntünk, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, és megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és jól átkeverjük. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.

Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirírtjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.
Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még limelevet.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: YouTube / Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.