Osztrák káposztás cvekedli, egy finomság a szomszédból

Megszórjuk a baconnel, és a felkarikázott metélőhagymával díszítve tálaljuk. Az eredmény egészen pazar.

null

Elkészítés:

  1. A káposztafejet megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk és a torzsáját eltávolítjuk. Ezután a tészta méretére daraboljuk vagy lereszeljük, és besózzuk.
  2. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és az olajjal együtt felhevített vajon barnára pirítjuk. Megszórjuk a kristálycukorral, kevergetve karamellizáljuk, és felöntjük a borral. Némi sóval és a köménymaggal ízesítjük, végül sűrűbbre főzzük néhány perc alatt.
  3. A káposztát összeforgatjuk a hagymával, majd felöntjük a levessel, és fedő alatt puhára pároljuk kb. 20 perc alatt.
  4. Közben egy edényben sós vizet forralunk, és a kockatésztát (vagy a masnitésztát) a csomagolásán olvasható leírás szerint kifőzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük. A felkockázott bacont zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra sütjük.
  5. A tésztát a párolt káposztához adjuk és összemelegítjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a baconnel, és a felkarikázott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép forrása: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.