Almás-csokis gofri

Egy kis egyszerűen elkészíthető desszert a mindennapokra.

null

Ha nem tudja mit válasszon desszertnek az ebéd után, vagy csak kipróbálna valami újat, akkor ezt a receptet magának találták ki – olvasható a Mindmegette cikkében.

Hozzávalók

  • 2 db közepes alma + a díszítéshez
  • 1 db citrom
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 32,5 dkg liszt
  • 8 dkg reszelt csokoládé + a szóráshoz
  • 2 dl tej
  • olaj a gofrisütőhöz

ELKÉSZÍTÉS

  1. A meghámozott almát lereszeljük. Citromlevet facsarunk rá, összeforgatjuk, és félretesszük.
  2. A vajat és a cukrot kézi mixer habverőjével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lisztet. Végül beledolgozzuk a reszelt csokoládét, a tejet és a kinyomkodott reszelt almát.
  3. Az előmelegített gofrisütőt beolajozzuk, és a tésztából egymás után 8-10 gofrit sütünk 3-4 perc alatt. A kész darabokat kistányérra helyezzük és megszórjuk reszelt csokoládéval. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: YOUTUBE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.