Házi hamburger, amitől felelevenednek a retró ízek

Nézze meg videón is, hogy miképpen készül el ez a csodálatos csemege.

null

Elkészítés:

  1. A paradicsomot és a lilahagymát felkarikázzuk, a salátát leveleire bontjuk.
  2. A darált húst ketté választjuk, és kézzel kb 1,5 cm vastagságú húspogácsává formázzuk. A húspogácsák egyik oldalát sütés előtt sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd a fűszerezett oldalával lefelé fordítva grillre, vagy serpenyőbe helyezzük. A fordítás előtt a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk.
  3. Amíg húsok pihennek, az elkészült húspogácsák visszamaradt zsírjában a ketté vágott bucik mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A félbevágott puffancsok alsó felére ketchupot, és mustárt kenünk, erre helyezzük a salátaleveleket, rá a csalamádét, majd jöhet a húspogácsa. Tetejére paradicsomkarikát, és a lilahagymát teszük, zárásként pedig jöhet a majonézzel megkent pirított puffancs. Az első harapás után szinte azonnal visszaugrunk a 80-as, 90-es évekbe.

 

Nézze meg videón is, hogyan készül a hamburger:

Az eredeti cikket ITT érhető el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.