Házi nokedli, ami a hétvégék tökéletes körete

Csirkepörkölt, de bármilyen pörkölt mellé tökéletes köret.

null

Elkészítés:

  1. A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel összekeverjük,  hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
  2. Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is – beleszaggatjuk a tésztát (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az edény alján leragadjon.
  3. Ha a nokedlik feljöttek a víz a tetejére, leszűrjük, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Csirkepörkölt, de bármilyen pörkölt mellé tökéletes köret. 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.