Elkészítés:
- A cukkiniket megmossuk, majd hosszában elfelezzük. Miután kikapartuk a magházat, egy tepsibe pakoljuk őket, és egy 200 fokra felmelegített sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.
- Amíg a cukkinik sülnek, addig a töltelékhez egy edényben elkeverjük a kuszkuszt némi sóval meghintve, majd lefedve 10-15 percet állni hagyjuk.
- 2 evőkanál olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután jöhet az apró kockára vágott csirkemell is, a lime reszelt héja, aztán a felének a leve.
- Miután lepirítottuk az egészet, hozzáadjuk a kuszkuszt, egy kevés olajat, alaposan átforgatjuk, majd elzárjuk alatta a gázt és megszórjuk a finomra vágott korianderrel.
- A tölteléket szépen belekanalazzuk az elősütött cukkinikbe, aztán 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. Tálalásnál nyugodtan megszórhatjuk még egy kevés friss korianderrel.
Tekintse meg videón is, hogyan készül:
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette