Kolozsvári rakott káposzta, ami tejföllel az igazi

Darált húsos rizs, meghámozott kolbász, felkockázott szalonna és ízletes káposzta egyesül a finomságban.

null

Elkészítés:

  1. A káposztát egy szűrőbe tesszük, majd átmossuk, ha túl sósnak vagy túl savanyúnak találjuk. Ezután alaposan lecseptegetjük, majd megpirítjuk 1 ek felforrósított olajon.
  2. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy másik lábasban megfonnyasszuk a maradék felforrósított olajon. Hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, aztán sózzuk, borsozzuk, és kevergetve lepirítjuk.
  3. A rizst puhára főzzük 150 ml forrásban lévő sós vízben 18 perc alatt, majd a darált húshoz keverjük.
  4. A káposzta felét egy tűzálló tálba terítjük, elegyengetjük rajta a darált húsos rizst, rákarikázzuk a meghámozott kolbászt, megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd befedjük a maradék káposztával.
  5. A tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha már a teteje is megbarnult. Friss tejföllel tálalhatjuk a kolozsvári rakott káposztát! 
Fotó: Mindmegette

 

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.