A tepertőkrém friss kenyérre kenve egy igazán ízletes uzsonna, még azok is rákapnak, akik nem kifejezetten rajonganak a töpörtyűért. A mindmegette.hu cikke videón mutatta be ezt az egyszerű receptet.
A tepertővel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Van, aki kifejezetten rajong érte, és snack-ként fogyasztja, másokat a gondolatától is kirázza a hideg. A belőle készült uzsonnakrém azonban már kevésbé megosztó, még azok is megkóstolják – sőt, meg is kedvelik –, akik nem tartoznak a töpörtyű-rajongók táborába.
A tepertőkrém ugyanis – ha jól van elkészítve – egy igazán zamatos, ízes, krémes finomság, amely friss kenyérre kenve pompás reggeli vagy uzsonna lehet. Egy kis lila- vagy zöldhagymával megszórva pedig igazán pazar lakoma, feltéve, ha aznap már nem tervezünk randevút.
Hozzávalók:
A tepertőkrémhez:
- 25 dkg tepertő
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dkg vaj
- 1 ek mustár
- só
- bors
A tálaláshoz:
- 1 fej lila hagyma
- 1 db zöldhagyma
- kenyér
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A tepertőkrém elkészítéséhez a tepertőt egy késes aprítógépben alaposan lezúzzuk. A hagymát felkockázzuk, a tepertőhöz adjuk, majd együtt krémesre daráljuk.
2. Az így kapott hagymás-tepertős masszát összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal és a mustárral.
3. Összekeverjük, majd megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint. Alaposan elkeverjük, és azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük.
4. Friss kenyérre kenve, aprított lila hagymával és zöldhagymával a legfinomabb.
Az alábbi videón meg is nézheti, hogyan készül gyorsan és egyszerűen az ellenállhatatlan tepertőkrém: