Fenséges őszi reggeli: sütőtökös zsemle

Íme egy szuper napindító recept a sütőtök szezonban.

null
Fotó: Mindmegette

 

Elkészítés:

  1. A megmosott sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kimagozzuk, és puhára sütjük 200 fokos sütőben. Ezután egy tálba kanalazzuk a húsát, majd villával összetörjük.
     
  2. A tejet megmelegítjük. Hozzákeverjük a tökpürét, a cukrot, a vajat, a sót, az élesztőt és 25 dkg lisztet. Ezután kis adagokban beledolgozzuk a maradék lisztet, majd lisztezett felületen kb. 8 percig dagasztjuk. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük. A tetejét is megkenjük egy kevés olajjal. Nedves konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
     
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A 4 részt további 4-4 részre. Az így kapott 16 darabot megfelezzük, hogy 32 tésztadarabunk legyen. Zsemle alakúra formázzuk mindet, majd egy kivajazott nagy tepsikbe rendezzük őket. Ezután ismét lefedjük a zsemléket nedves konyharuhával, és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
     
  4. Ha letelt az idő, a konyharuhát levesszük, egy éles késsel bemetszünk a zsemlék tetejét. Megszórjuk mindet egy kevés tökmaggal. Egy kissé bele is nyomkodhatjuk őket. Végül aranyszínűre sütjük a zsemléket 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. 

    A teljes cikk ITT olvasható!

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.