Tojásos galuska, ami fejes salátával az igazi ízélmény

A zöldséget hagyományos módon, kevés ecettel, cukorral, pici sóval a lévelle öntjük, és a főfogással együtt tálaljuk.

null

Elkészítés: 

  1. A lisztet megsózzuk, összekeverjük, hozzáütjük a tojást, és annyi vízzel, amennyit felvesz nokedlitésztát keverünk belőle.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, és több részletben a forró vízbe szaggatjuk.
  3. Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, egy szűrővel kiszedjük, jól lecsepegtetejük.
  4. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, jól átforgatjuk, átmelegítjük, majd ráöntjük a kicsit megsózott, elkevert tojásokat, és fakanállal összekeverjük.
  5. Amikor már mindenhol bevonta a tojás a tésztát, kicsit rásült, akkor jó.
  6. A salátát hagyományos módon, kevés ecettel, cukorral, pici sóval készült lévelleöntjük, és a tojásos nokedlivel tálaljuk.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.