Sárgarépás diós süti, szemrevaló habsipkával

A tojáshabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle.

null

Elkészítés: 

  1. A diós kenyér elkészítéséhez a répát durvára reszeljük, a diót finomra aprítjuk vagy ledaráljuk.
  2. Szétválasztunk 2 tojást, és az összes tojásfehérjét a hűtőbe tesszük. Robotgép habverőjével krémesrekeverjük a tojássárgájákat a megmaradt tojásokkal, 20 dkg cukorral, az olajjal és a joghurttal.
  3. Beleforgatjuk előbb a sütőporral elvegyített lisztet, majd a reszelt répát és a finomra darált diót.
  4. A masszát egy 2,7 l-es (felül 25 cm-es, alul 22,5 cm hosszú), kivajazott, kilisztezett pástétomformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 1 órán át sütjük.
  5. Ezután kivesszük a sütőből, és a tésztát a formában hagyjuk kihűlni kb. 30 percig. 
  6. A langyosra hűlt süteményt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni legalább két órán át.
  7. Közben keményre verjük a hűtőbe félretett tojásfehérjéket, és közben apránként beleszórjuk a maradék cukrot.
  8. A tojáshabot a süteményre kanalazzuk, lazán eloszlatjuk, és közben hegyes csúcsokat alakítunk ki belőle. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és grillfokozaton pár perc alatt kissé rápirítjuk a habsikát.
     

Így készül a répás diós kenyér:

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.