Csigakeksz, ami nem csak szép, de finom is

Alul a fehér tészta, felül a kakaós. Sodrófával kissé együtt is kinyújtjuk, majd szorosan feltekerjük.

null

Elkészítés:

  1. A csigakeksz két tésztájához a hozzávalókat külön-külön összekeverjük és összegyúrjuk. (Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá egy kevés tejfölt.)
  2. A keksztésztákból cipót formázunk, majd 1-1, kb. 5 mm vastagságú, lehetőleg azonos formájú, méretű lapot nyújtunk belőlük.
  3. Egymásra helyezzük őket: alul a fehér tészta, felül a kakaós. Sodrófával kissé együtt is kinyújtjuk, majd szorosan feltekerjük.
  4. Alufóliába csomagolva egy napig (de minimum néhány óráig) pihentetjük a hűtőben. A lehűtött keksztésztát fél centis korongokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.

 

Nézze meg videón is, hogyan készül: 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Csigakeksz (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.