Elkészítés:
- A gesztenyét összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és egy közepes méretű, szögletes tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk, míg elkészítjük a középső réteget.
- A vaníliás pudingporokat simára keverjük egy-két deciliter hideg tejben.
- A többi tejet felrakjuk főni, és ha már forr, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és egy-két perc alatt sűrűre főzzük.
- Még forrón belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével belekeverjük a puha vajat.
- Rákenjük a gesztenyés alapra, visszatesszük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
- Végül a tejszínt habbá verjük a porcukorral, rákenjük a vaníliakrémre, és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe.
- Tálalás előtt étcsokoládét forgácsolunk a tetejére.
A teljes cikket ITT érheti el.
Borítókép: A desszert (Fotó: Mindmegette)