Menő kaja nem csak profiknak: a tökéletes marhaszelet titka

Igaz, hogy picit időigényes ez a fogás, ám egyszer ki kell próbálni! Higgye el, megéri!

null

Ez a fogás egy vasárnapi, vagy egy ünnepi ebéd főfogásaként kiválóan megállja a helyét, elkészítése pedig nem igényél különösebb szaktudást ha figyelmesen követi Mészáros Balázs és a Mindmegette közös receptvideóját. Ennek a szuper ételnek semmi köze a sokak számára jól ismert menzás verzióhoz – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Fotó: Képernyőkép/Youtube

A receptvideóban egy klasszikus barnamártást készít a mindmegette.hu csapata, benne főtt marhával. Készüljön fel arra, hogy ez nem egy villámfogás, ugyanis a recept egyik legfontosabb hozzávalója a türelem. Kiváló kajaötlet ez az ünnepekre is, ám ha ideje engedi, vasárnapi ebédnek is elkészítheti. A végeredmény garantáltan egy istenien finom és szaftos főétel lesz, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg marhahús (fatő, vagy nyak)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 db zellergumó
  • 3 ek paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • bors
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 db szerecsendió virág
  • 10 szem koriandermag
  • 2 db babérlevél
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl vörösbor

ELKÉSZÍTÉS

  1. Minden zöldséget megpucolunk, majd rusztikus, nagy darabokra vágjuk.
  2. A marhafartövet, vagy a marhanyakat sózzuk és borsozzuk, majd egy fazékban vajon aranybarnára pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a húst.
  3. A barna vajon karamellizálunk a cukrot, majd hozzáadjuk az összes zöldséget, fűszert és a paradicsom pürét, majd közepes lángon barnára pirítjuk az egészet.
  4. Beletesszük a marhát, felöntjük a borral és annyi vizzel, hogy ellepje, majd kicsit megsózzuk és fedő alatt lassan pároljuk puhulásig kb 3-4 órát.
  5. Ameddig fő, a lisztet belszórjuk egy tepsibe és 200 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  6. Ha a marha megpuhult, kivesszük, a levét átszűrjük és a barna lisztet a tején úszó zsiradékra szórjuk, majd sűrűre főzzük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.