Elkészítés:
- A túrókrémmel töltött ekler fánk elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy fazékban 1,25 dl vizet forralunk a vajjal, 1 tk cukorral és a sóval együtt. A tűzről levéve beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig verjük, amíg a massza gombóccá összeáll.
- Erős tűzön, keverés közben melegítjük kb. 1 percig, majd miután az edény alján fehéres bevonat képződött, egyenként belekeverünk 2 db egész tojást. Végül beledolgozzuk a késhegynyi sütőporral elvegyített tojássárgáját.
- A nagy csillagcsöves habzsákba töltött tésztából sütőpapírral leterített tepsire 12 db kb. 8 cm hosszú csíkok nyomunk. A fánkokat az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt, majd kivesszük, langyosra hűtjük, és fűrészes élű késsel keresztben félbevágjuk.
- A hosszában felhasított vaníliarúd magjait kikaparjuk, és a rudat a kikapart velővel együtt a felforrósított tejbe tesszük. (Ne forraljuk!) Hozzáadjuk a citromhéjat 1 tk cukorral együtt, belereszeljük a marcipánmasszát, és és kevergetve feloldjuk. Végül belevegyítjük a mascarponét, a porcukrot és a túrót, majd 3-4 ek citromlével és a likőrrel simára keverjük.
- A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a fánkok alsó részének üregébe töltjük. Ráhelyezzük a felső részeket, és a fánkokat megszórjuk porcukorral.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)