Fokhagyma és hagyma
Bár a fokhagyma rengeteg étel alapja és fűszere, a Buckingham Palotában tiltólistás, mégpedig azért, amiért a legtöbben imádjuk: az illata miatt, aminek sajnálatos következménye a pikáns lehelet. Ez egyszerű földi halandók számára bocsánatos bűn, ám egy királyi fenségnél nem opció.
Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek. Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket
- árulta el egy interjúban McGardy a korábbi királyi főszakács.
A séf az inetrjúban arról is beszélt, hogy ugyanezen okból a hagymával is igen szűkmarkúan kellett bánnia annak idején, amíg a palotában dolgozott.
Tészta
Az egykori királyi szakács arról is beszámolt, hogy a királynő rendkívül egészségesen étkezik, kerüli például a keményítőben gazdag ételeket, a többi között a tésztát, rizst és a krumplit - ezekből csak különleges alkalmakkor fogyaszt egy keveset.
Ez a szabály azonban nem vonatkozik az egész családra, csupán a közös ebédek és vacsorák alkalmával kell alávetniük magukat a királynő rigorózus étkezési szabályainak, amelyek nyilvánvalóan hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen jó egészségi állapotnak örvend.
Kagyló és egyéb tengeri herkentyűk
A kagyló, a rák és a tengeri herkentyű évszázadok óta tiltott étel a királyi család számára, mégpedig azért, mert ezektől az ételektől lehet a legkönnyebben ételmérgezést kapni.
II. Erzsébet szigorúan nem is fogyaszt ilyen ételeket, fia Károly azonban olykor eszik kagylót.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)