időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

5 étel, amit nem fogyasztanak a brit királyi család tagjai

Forrás: Mindmegette
2022.03.14. 16:30
borítókép

Döbbenetes, de attól még, hogy valaki a brit királyi család tagja, nem ehet meg akármit. Ahogy az életük szinte minden mozzanata, ez is szigorú szabályokhoz kötött: bizonyos dolgokból csak nagyon keveset, vagy éppen semennyit sem ehet II. Erzsébet és szűkebb pátriárkája.

Fokhagyma és hagyma

Bár a fokhagyma rengeteg étel alapja és fűszere, a Buckingham Palotában tiltólistás, mégpedig azért, amiért a legtöbben imádjuk: az illata miatt, aminek sajnálatos következménye a pikáns lehelet. Ez egyszerű földi halandók számára bocsánatos bűn, ám egy királyi fenségnél nem opció. 

Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek. Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket

- árulta el egy interjúban McGardy a korábbi királyi főszakács.

A séf az inetrjúban arról is beszélt, hogy ugyanezen okból a hagymával is igen szűkmarkúan kellett bánnia annak idején, amíg a palotában dolgozott.

Tészta

Az egykori királyi szakács arról is beszámolt, hogy a királynő rendkívül egészségesen étkezik, kerüli például a keményítőben gazdag ételeket, a többi között a tésztát, rizst és a krumplit - ezekből csak különleges alkalmakkor fogyaszt egy keveset. 

Ez a szabály azonban nem vonatkozik az egész családra, csupán a közös ebédek és vacsorák alkalmával kell alávetniük magukat a királynő rigorózus étkezési szabályainak, amelyek nyilvánvalóan hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen jó egészségi állapotnak örvend.

Kagyló és egyéb tengeri herkentyűk

A kagyló, a rák és a tengeri herkentyű évszázadok óta tiltott étel a királyi család számára, mégpedig azért, mert ezektől az ételektől lehet a legkönnyebben ételmérgezést kapni.

II. Erzsébet szigorúan nem is fogyaszt ilyen ételeket, fia Károly azonban olykor eszik kagylót.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)