Közeleg a húsvét, lassan meg kell tervezni a húsvéti menüt, melynek minden családban vannak fix, kihagyhatatlan elemei – olvasható a Mindmegette cikkében.
Ilyen például a húsvéti sonka tormával és a fonott kalács, amelyeket szinte kötelező elkészíteni húsvétkor.
De a töltött tojás, tojássaláta, sárgatúró, pogácsa, sonka- és sajttekercs, a répatorta vagy a linzer sem hiányozhat a húsvéti asztalról. A hidegtálakhoz készíthetünk göngyölt húst, egybesült fasírtot és salátát is.
Most azokat a húsvéti fogásokat gyűjtött össze a Mindmegette csapata, melyeket előre elkészíthetünk, ha gondosan becsomagoljuk, bedobozoljuk őket, 1-2 napot simán kibírnak húsvétig.
Azt javasolják, a salátákat, krémeket, elő- és főételeket zárható tetejű dobozban tároljátok a hűtőben, azokat pedig, melyek nem igényelnek hűtést, szintén jól zárható dobozban tárolják.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)