Így nem folyik ki a megrepedt tojás főzés közben

Húsvét környékén általában többször készítünk főtt tojást - egyrészt az ünnepi menü, másrészt a hímes tojások készítéséhez is jól jönnek.

null

Azonban előfordul, hogy amikor beletesszük őket a vízbe, összekoccannak, vagy az edény falába ütköznek, és megrepednek.

Ilyenkor általában kifolyik a tojás, és a vízben úszkálnak tovább a kiszivárgott darabok – olvasható a Mindmegette cikkében.

A Mindmegette következő tippével ezt elkerülheti!

TIPP: Ha a tojás főzővizébe néhány csepp ecetet teszünk, nem folyik ki a tojás, ha megreped. 

Amellett, hogy a főtt tojás önmagában is zseniális a húsvéti sonka, kalács és torma mellé, mennyei töltött tojásokat is készíthetsz belőle pillanatok alatt.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.