Fokhagymát pucolni elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de ha nagyobb mennyiséget szeretnénk meghámozni, az azért már időigényesebb, pepecselős munka. Azonban van egy pofonegyszerű praktika, melynek segítségével pillanatok alatt, könnyedén megpucolhatjuk őket – olvasható a Mindmegette cikkében.
Csak tegyük a fokhagymákat meleg vízbe 10-15 percre, és utána annyira egyszerű lesz őket meghámozni, hogy néhány másodperc alatt végzünk vele. A „forró fürdő” után ugyanis szinte teljesen ledobja magáról a héját. A maradék vékony réteget pedig leszedhetjük úgy, hogy a tenyerünkkel összedörzsöljük. Csodálatosan működik!
Tipp: arra figyeljünk, hogy miután kivesszük a vízből, várjunk néhány percet, amíg kihűl, nehogy megégessük a kezünket.
Ez persze főleg akkor jön jól, ha van időnk beáztatni őket, és ha olyat ételt készítünk, amibe sok fokhagyma kell - például fokhagymakrémlevest.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)