Így tudjuk megállapítani, hogy romlott-e a tojás

A tojás a legjobb fehérjeforrás, ráadásul egyszerű elkészíteni, ezért a legtöbb ember étrendjében helyet kap.

null

Mitől romlik meg a tojássaláta?

A tojássalátát többféleképpen is el lehet készíteni, de a klasszikus recept hozzávalói: kemény tojás, majonéz, mustár, só és bors. Az összetevőkből a tojás és a majonéz veszélyesek, hiszen ezekben könnyedén szaporodnak el olyan, súlyos ételmérgezést okozó baktériumok, mint például a Salmonella vagy a Listeria monocytogenes – olvasható a Mindmegette cikkében.

Árulkodó jelek

A romlott tojássaláta szaga kénszerű, savanykás – egyszóval büdös. A szag mellett valószínűleg elszíneződések és penészfoltok is figyelmeztetnek a romlásra. Ezek a könnyen érzékelhető jelei annak, hogy a tojássaláta már nem jó.

De ha nincs kellemetlen szaga, és foltok sem csúfítják a salátát, akkor is előfordulhat, hogy már nem ehető: az élelmiszereket megbetegítő baktériumok bizonyos fajtái ugyanis nem, vagy alig hagynak látható, érezhető nyomot. Ezért ha a tojássaláta öt napnál régebbi, akkor azt kell feltételezni, hogy a baktériumképződés már elindult, így semmiképpen se fogyaszd el.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.