Dinnyék, minden mennyiségben
Mindegy, hogy sárgadinnye vagy görögdinnye, a lényeg, hogy dinnye legyen! Ezek a gyümölcsök ugyanis jó hatással vannak az emésztésre, ezáltal elősegítik a fogyást, továbbá csökkenthetik a rákos megbetegedések, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Salátákba, desszertekbe és smoothie-kba is simán felhasználhatod a dinnyéket, de önmagukban is isteni finomak – olvasható a Mindmegette cikkében.
Zöld levelek, fűszernövények
Friss bazsalikom, rukkola, menta, koriander, kapor - ezek mind-mind mehetnek bele a salátába valamilyen joghurtos öntet kíséretében. Egyszerű és könnyű nyári finomságokat lehet velük készíteni, ráadásul nagyon egészségesek.
Eper és áfonya
Ezek az édes, lédús bogyós gyümölcsök flavonoidokkal vannak tele, amik nemcsak megszépítik a bőrt, de a kognitív hanyatlás lassítását is segíthetik. Mennyei desszerteket készíthetünk belőlük!
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)